Македонската е-спорт репрезентација со претставници во две игри на СП во Израел

Е-спорт репрезентацијата на Македонија од 14. до 19. ноември ќе настапи на Светското првенство во Ејлат, Израел. На ова првенство учество ќе земат 40 држави и ќе се натпреваруваат во 5 различни игри: CS:GO, eFootball 2022, Tekken 7, Dota2 и Audition.

Македонија на шампионатот ќе има претставници во две игри CS:GO и eFootball 2022. Во eFootball 2022 наш претставник ќе биде Давид Гаревски кој е еден од најдобрите играчи на Балканот.

Во CS:GO ќе не претставуваат Јане “aidKiT” Апостолоски, Дамјан “kyxsan” Стоилковски, Александар “CacaNito” Ќулукоски, Павле “stYleEeZ” Стојановски и Кристијан “fodor” Поповски.

Натпреварите ќе може да се следат на официјалиот Twitch канал на IESF – https://www.twitch.tv/iesf_tv/  и на официјалниот Twitch канал на МЕСФ – https://www.twitch.tv/mesf_tv

 

Се вчитува...