Младинските лиги се враќаат во јуни, ќе се игра до јули

По долгата пауза која ја предизвика пандемијата на коронавирсуот младинските ракометни лиги се ќе вратат во салите ширум Македонија. Исите ќе започнат следниот викенд, а ќе завршат согласно со 1. јули. Интересот е голем, пријавени се дури 97 екипи, а веќе утврден е и системот на натпреварување.

Распоред на натпревари:
младинци, 22 екипи, 12-15 јуни натпревари по групи, 16-17 јуни Ф4
младинки, 12 екипи, 12-15 јуни натпревари по групи, 16-17 јуни Ф4
кадети, 20 екипи, 18-20 јуни натпревари по групи, 23-24 јуни Ф4
кадетки, 17 екипи, 18-20 јуни натпревари по групи, 23-24 јуни Ф4
пионери, 15 екипи, 26-28 јуни натпревари по групи, 30 јуни – 1 јули Ф4
пионерки, 11 екипи, 26-28 јуни натпревари по групи, 30 јуни – 1 јули Ф4


Во минатото доглго време планриавме да ги одиграме сите лиги, но по консултациите со селекторот и со одговорните луѓе од федеацијата, секако и со оглед на актуелната ситуација решивме дека овој месец ќе го посветиме на младинските лиги. Собравме сили во месец јуни да ги огранизираме овие натпреварувања за кои имаме пријавено голем број екипи. Се надеваме дека се ќе биде организирано на највисоко ниво и нема да имаме проблеми“, вели комесарот Славе Николов.

Се вчитува...