Муамед Сејдини на средба со Инфантино за време на Конгресот на ФИФА во Кигали (ФОТО)

Делегација на Фудбалската федерација на Македонија, предводена од претседателот Муамед Сејдини престојува во Кигали, Руанда каде се одржува 73. Конгрес на ФИФА.

Покрај претседателот Муамед Сејдини, во делегацијата на нашата федерација се генералниот секретар Филип Поповски и директорот на А репрезентацијата, Данчо Масев.

На Конгресот во главниот град на Руанда, актуелниот претседател на ФИФА, Џани Инфантино доби поддршка од асоцијациите – членки на ФИФА за нов четиригодишен мандат до 2027 година.

Престојот во Кигали, претседателот Сејдини и нашите претставници го искористија за повеќе билатерални средби со претседателите на другите национални асоцијации.

Се вчитува...