Почина човекот кој го создаде Драган Стојковиќ – Пикси

Еден од основачите и долгогодишен тренер на Раднички од Ниш, Радисав Јовановиќ Гибац почина на 93 година, потврдија од клубот. Како тренер се истакна во пронаоѓање на талентирани деца, нивно воспитување со што го доби прекарот „ловец на таленти“.

Меѓу останатите еден од играчите кои што ги извади популарниот Гибац беше и Драган Стојковиќ Пикси еден од најдобрите фудбалери кои што произлегле од просторите на поранешна Југославија.

 

Се вчитува...