Познат распоредот во квалификациите за ЕП 2020: Почнуваме со Летонија, завршуваме со Израел

По состанокот на селекторите од групата за УЕФА квалификациите за пласман на ЕП 2020 познат е и комплетниот распоред на квалификациските натпревари кои почнуваат од март и завршуваат во ноември следната година.

Македонската селекција својот пат кон ЕП 2020 го почнува на 21. март на домашен терен против селекцијата на Летонија. Завршуваме, пак, на 19. ноември исто така со домашен натпревар, против Израел.

РАСПОРЕДОТ НА НАТПРЕВАРИТЕ НА МАКЕДОНИЈА ВО КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕП 2020:

21. март: Македонија – Летонија
24. март: Словенија – Македонија
7. јуни: Македонија – Полска
10. јуни: Македонија – Австрија
5. септември: Израел – Македонија
9. септември: Летонија – Македонија
10. октомври: Македонија – Словенија
13. октомври: Полска – Македонија
16. ноември: Австрија – Македонија
19. ноември: Македонија – Израел

Се вчитува...