Сите кандидати за „Пушкаш наградата“ во три минути (ВИДЕ0)

ФИФА денеска ги објави номинираните играчи и тренери кои ќе се борат за наградата „најдобар во годината“, а покрај нив тука е номинацијата „Пушкаш“ за најдобар гол во годината.

Оваа година на листата се најдоа единаесет голови постигнати од Ширли Круз, Гиоргиан Де Араскета, Џордан Флорес, Андре-Пиер Жиниак, Сон Хеунг-мин, Софи Ингл, Златко Јунузовиќ, Хломпхо Кекана, Леонид Квинонез, Луис Суарез и Каролин Вир.

Погледнете ги сите кандидати во ова видео со вкупно времетраење од три минути…

Се вчитува...