ТОП коментар на собранието – Перо Антиќ: Побрзајте, Маленко има деца за чување

Повеќе од четири часа траеше денешното Изборно Собрание на МОК, на кое Даниел Димевски беше избран за наследник на Васил Тупурковски. Голем дел од собранието мина во тензична атмосфера и препукување на двете страни, но откако Војнеска – Зикова се повлече стана јасно дека Димевски ќе биде победник во трката.

Топ-коментарот на денешното собрание го имаше првиот човек на „куќата на кошарката“, кој откако атмосферата се релаксираше и победата на неговиот фаворит Димевски стана очигледна, стигна и да се пошегува на сметка на Александар Маленко.

„Побрзајте, Маленко има деца за чување“, коментираше Антиќ, „ургирајќи“ што побрзо да се пристапи кон гласање и да се стави крај на предолгото собрание.

Се вчитува...