„Златната шесторка“ на мак-одбојката со признанија за влез во „Клубот 100“ (ФОТО)

Пред почетокот на финалниот дуел од Европската сребрена лига меѓу Македонија и Данска, најзаслужните за најголемите успеси во историјата на македонската одбојка. Владо Милев, браќата Ѓоргиеви, Филип Деспотовски, Дарко Ангеловски и Александар Љафтов.

Оваа „Златна шесторка“ на македонската одбојка доби признанија за одиграни повеќе од 100 натпревари во дресот со националните бои.

 

 

Се вчитува...