Американката Меклафлин го урна рекордот на 400 метри со пречки

Американката Сидни Меклафлин го урна рекордот на 400 метри со пречки, откако делницата успеа да ја помине за време од 51.90 секунди. Таа за 26 стотинки го подобри времето на сонародинчката Дајла Мухамед која беше носителка на рекодот од 2019 година.

Со овој резултат Меклафлин стана првата жена која делницата од 400 метри со пречки успеа да ја помине за помалку од 52 секунди.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by World Athletics (@worldathletics)

Се вчитува...