Аталанта доби американски сопственици

Италијанскиот фудбалски клуб Аталанта има нови сопственици, потврдија од клубот. Ваквите информации се најавуваа веќе со недели, а денеска стигна и официјална потврда.

Американски инвеститори станаа доминатни сопственици на клубот кој што им пркоси на богатите и големите во Италија.

Управата на Аталанта ги потврди овие информации, односно дека се продадени 55% од акциите на клубот.

На чело на инвеститорот од САД е Стивен Паљука, ко-сопственик на НБА тимот Бостон Селтикс.

„Аталанта и Селтикс делат иста вредност. Нашата цел е да ги зголемите приходите, но и да станеме кандидати за титула, како во Италија, така и во Европа. Фондот е способен да поддржи такви амбиции“, рече Паљука.

Се вчитува...