Дурент: Евролигата потешка од НБА? Сите вие сте луди

Американскиот кошаркар Кевин Дурент, реагираше на кажувањата дека во НБА се игра полесно за разлика од Евролигата.

Целата приказна почна со интервју во кое Кајл ХАјнс ја спореди европската кошарка со американската.

„Кога имав 22 години мојот поглед на кошарка беше „само НБА. Сега со 37 имав шанса да ја видам целата перпскетива. Би рекол дека НБА е кралица, а Европа шах“, изјави Хајнс.

На тоа се надоврза еден навивач кој напиша дека НБА е лесна, а Евролигата тешка, и дека сите кој го имале тоа искуство го кажуваат истото.

Набрзо стигна реакција од Дурент.

„Сите сте луди. Оде**те“, напиша Дурант.

Се вчитува...