Има што да се слави: „Децата“ станаа „мажишта“ (видео)

Генерацијата што со години наназад ја посочувавме како најталентирана, вечерва покажа дека сите позитивни епитети давани низ годините биле сосема оправдани. Го чекавме блесокот и „петте минути на Талески, Кузмановски, Томовски… и дочекавме.

Успехот е историски, пласманот во четвртфиналето ќе се памети уште долго, квалитетот е несомнен, но вечерва овие момци покажаа карактер и огромна моќ, да замолкнат 8.000 фанатични фанови во преполната арена.

Вечерва „децата“ станаа „мажишта“, што без оглед на резултатот во четвртфиналето со Франција, е гаранција за добра иднина на македонскиот ракомет.

Се вчитува...