Кастер Семења нема да учествува на Светското првенство во Доха

Кастер Семења нема да ја брани светската титула на 800 метри на планетарниот атлетски шампионат во Доха откако го загуби спорот со ИААФ и во швајцарскиот суд.

Одлуката дека таа има право да настапи на Светското првнество без да се применува одлуката на Светската атлетска федрација за намалување на нивото на тестостерон е отфрлена. Таа сега останува без право на настап, но вели дека ќе ја продолжи борбата за човекови права и за правата на сите атлетичарки во светот.

Адвокатскиот тим на 28-годишната Семења најави дека ќе ја продолжи борбата затоа што последната одлука е повеќе од технички карактер и нема врска со суштината на жалбите кои ги поднесува јужноафриканската атлетичарка.

Се вчитува...