Лампард: Опстанокот на Евертон во ПЛ ми е поважен од освојувањето титула

Менаџерот на Евертон, Френк Лампард, призна дека доколку успее да го спаси местото на тимот во Премиер лигата, тоа ќе биде негов најголем успех во досегашната тренерска кариера.

Освен тоа, финансискиот аспект е многу поважен отколку што можете да замислите“, искрен е Лампард.

„Кога ја доживуваш битката за опстанок, тоа целосно те исцрпува, но сакаш да ја направиш вистинската работа бидејќи гледаш колку е тоа важно за клубот“, изјави Лампард. „Предизвикот да се спаси Евертон е поголем отколку кога станав шампион во Премиер лигата бидејќи сфаќам колку е важно за клубот.

Се вчитува...