Леонид Вандевски урна национален рекорд кој датираше од 1975 година

Македонскиот атлетичар Леонид Вандевски на атлетскиот митинг „Пилхаузен” во Германија, го соброи националниот рекорд на Македонија на 2.000 метри стиплчес.

Тој делницата од 2 километри ја помина со време од 6:00.49 минути со што го собори националниот рекорд кој датираше од 1975 година.

Досегашниот рекорд го држеше Нехат Алуи 6:16.40 минути.

Се вчитува...