Од мал бил неверојатно храбар: Лука Модриќ, малиот козар што не се плашел од волците (ВИДЕО)

Лука Модриќ денеска е еден од најдобрите фудбалери во светот, а неговата животна приказна е неверојатно интересна. Тој како дете, на своја петгодишна возраст, на Велебит ги чувал козите кои биле семејна сопственост. Се појави видео, на кое тој минува со козите крај волци, и не покажува нималку страв. Оваа негова карактеристика денес се гледа и на фудбалскиот терен, каде тој е бестрашен воин.

Модриќ утре ќе биде дел од големото финале на Светското првенство и ќе се обиде да ја искачи Хрватска на тронот на светот. Во финалната пресметка Хрватите ќе ги одмерат силите со Франција.

Малиот Лука Модриќ може да се забележи на ичесокот 2:30 минути… 

Се вчитува...