Партизан собра 1,7 милиони евра од донациите на навивачите за плаќање на данок кон државата

Раководството на КК Партизан објави дека е завршена акцијата „Еден Партизан имаме“, покрената со цел да се помогне во собирањето на средства што ќе се уплатат за намалување на долгот кон државата на име данок што „црно-белите“ го имаат со години наназад.

Според објавата на управата, Партизан собрал фантастични 196.358.862 денари, или околу 1,7 милиони евра, сума што ќе биде искористена за намалување на долгот кој достигнува седум милиони евра.

„Акцијата за собирање на средства за подмирување на даночниот долг е завршена. Пред се, благодарност до навивачите кои иницираа уште една приказна за големата љубов и нераскинливата врска меѓу оние кои се борат на теренот и оние на трибините“, објави Партизан.

 

Се вчитува...