Почина Тозовац – Ја обожаваше Црвена Звезда, легендарниот музичар напиша и песна за црвено-белите

Предраг Живковиќ – Тозовац, легендарниот граѓанин на Краjeево, кој остави голем белег во народната музика на Србија, почина на 86-годишна возраст.

Она што многумина не го знаат за него е дека тој беше голем обожавател на Црвена Звезда, ги следеше постојано натпреварите на овој клуб, а своевремено напиша и една песна што ја отпеа – Драган Џајиќ.

Слушнете ја подолу, песната е од 1967 година.

 

Се вчитува...