Шверцери: Тенденциозни се обвинувањата за наводно демолирање, вандализам и дивеење во МНТ

Навивачката група „Шверцери“ излезе во јавноста со соопштение за наводното дивеење во МНТ и вели дека се прави тенденциозна пропаганда против нивната прослава по повод 30 години од постоењето. Во соопштението се вели.

Навивачката група “Шверцери” најостро ја демантира постојаната тенденциозна пропаганда против нашата прослава на 30 години од нашето постоење.

Сите снимки, а посебно нашата снимка половина час по настанот во празната сала, ги демантираа тенденциозните известувања за наводното демолирање, вандализам и дивеење.

Се констатира дека немало вандализам и дивеење, ниту намерно предизвикана штета, туку само пеење и скандирање како начин на изразување во навивачката култура насекаде низ свет.

Да ги разјасниме дилемите, Организатор на настанот сме ние, навивачката група Шверцери, и на тој настан беше прикажан краток документарен филм како и беа доделени признаници на еминентни личности од фудбалскиот живот кои го дале својот допринос за нашиот клуб.

На настанот како гости ги поканивме сите играчи и тренери, сегашни и поранешни, на нашиот клуб, поранешното и сегашното раководство на клубот, градоначалници и пратеници, и други кои што не удостојија со нивното присуство.

Чудни се заклучоците без записник на состојбата на салата пред и по настанот, и со намерна пропаганда три дена по настанот, на кој што нема забележано ниту еден инцидент во ниту еден билтен. Сомнително е исто така пријавувањето на наводна штета три дена по настанот што остава простор за размислување дека “штетата” можела да биде предизвикана и пред, и по нашиот настан, слично како на сериозните оштетувања од негрижа на објектот надвор и внатре.

Ние бевме во театарот да прославиме јубилеј, а не да рушиме, дивееме, вандализираме.

Благодариме на театарот за соработката.

Се вчитува...