Станојковски доминантен и на сениорскиот ТОП 8 во пинг-понг (ФОТО)

Ден после одржувањето на Државното првенство за сениори, поради скратениот календар на пингпонгарската федерација се одржа ТОП 8 турнирот на кој учествуваат најдобриете осум играчи од ранг листата за сениори.

Во конкуренција на сениори Кристијан Станојковски уште еднаш докажа дека нема конкуренција во Македонија, и убедливо со шест победи од шест натпревари супериорно го освои првото место.

На ТОП 8 турнирот еден натпреварувач го откажа своето учество.

Пласман ТОП 8 Сениори:
1 КРИСТИЈАН СТАНОЈКОВСКИ
2 САШО СМОЛИЌ
3 ФИЛИП МЛАДЕНОВСКИ
4 ЃОКО ЈОЧКОСКИ
5 ДАМЈАН СТОЈЧЕВ
6 ПЕТАР КОСТОВСКИ
7 ХРИСТИЈАН ЈОВАНОВ

МЛАДЕНОВА НАЈДОБРА МЕЃУ ДЕВОЈКИТЕ

Кај сениорките државната шампионка Амелија Уце не успеа да ја потврди доминацијата, свој ден на ТОП 8 турнирот имаше Билјана Младенова која со максимален учинок го освои првото место. Победата на ТОП 8 за Младенова значи и пробивање на второто место на ранг листата.

Пласман ТОП 8 Сениорки:
1 БИЛЈАНА МЛАДЕНОВА
2 АМЕЛИЈА УЦЕ
3 АНА СТОЈАНОВСКА
4 ИВА ДИМИТРИЕВСКА
5 ДИЈАНА РИСТОВСКА
6 СОФИЈА ХАСАНУ
7 ВАСЕ БОГОЕВСКА
8 ЕМИЛИЈА МАРКОВСКА

Се вчитува...