Стојоски собори рекорд на Македонија стар 44 години

Македонскиот атлетичар Јован Стојоски собори државен рекорд на 400 метри со пречки стар цели 44 години.

На Интернационалниот митинг во Марибор, Словенија, на трката на 400 метри со пречки Стојоски истрча со време од 53,65 секунди.

Претходниот рекорд беше со време од 55,11 секунди истрчан во далечната 1980 година.

Се вчитува...