Трагедија ја потресе Африка: Самоубиство на трикратниот светски шампион во атлетика

Трагедија ја потресе Африка, откако одекна веста дека познатиот кениски атлетичар Хосе Мвок Мачаринјанг, е пронајден мртов во продавница во рамки на неговата семејна куќа.

Станува збор за некогашен трикратен светски шампион во крос, инаку специјалист на трки до 10.000 метри. Учествуваше на вкупно пет светски првенства и освои три златни медали во крос (2006, 2007, 2008).

Неофицијалните извори од Африка велат дека атлетичарот се самоубил, односно обесил, а неговите најблиски се во тотален шок од потегот на Хосе, бидејки ништо не го најавувал овој потег.

Неофицијалните извори од Африка велат дека атлетичарот се самоубил, односно обесил, а неговите најблиски се во тотален шок од потегот на Хосе, бидејки со ништо не го најавувал овој потег.

Инаку, кенискиот атлетичар не се натпреварува од 2012 година.

Се вчитува...