Виз Ер Скопски маратон преку партнерство со ‘GivenGain’ цели кон поддршка на оние кои им треба помош

Оваа година за илјадниците учесници, но и за тие кои сакаат да помагаат, Виз Ер Скопски маратон одлучи да ја надгради хуманоста во Македонија со отворање на партнерство со глобалната платформа за донации GivenGain. Воедно, преку официјалниот веб сајт www.givengain.com секој може да донира за СОС Детско село, Проект среќа или Здружение на лица со пулмонална хипертензија – Момент плус за само 30 секунди.

Тимот на Виз Ер Скопски маратон, Сојуз на спортови на Град Скопје, ја користи оваа можност и соработка со цел да направи што е можно поголем социјален импакт во државата. Покрај охрабрувањето луѓето да спортуваат и да го негуваат своето здравје, организаторот го користи своето влијание за поттик на донирањето.

Кире Синадиновски, директор на Виз Ер Скопски маратон за можноста вели, „Имаме обврска кон нашата заедница. Ние сме луѓе кои сме цврсто уверени и убедени дека напредокот на светот во кој живееме зависи од нас. Секојдневно ги бараме начините како да го постигнеме тоа и затоа ни е екстремно драго што како Виз Ер Скопски маратон го најдовме најефективниот и најбрз начин да им се помогне на тие кои им е потребно.“

Покрај самата директна донација, сите кои ќе учествуваат на Виз Ер Скопскиот маратон можат да креираат своја страна за поддршка на некои од трите здруженија и да ги повикаат своите пријатели да им помогнат во нивната поставена цел за собирање на средства. Креирањето на повик преку  GivenGain е многу едноставен:

– посетете ја официјалната страница на  Виз Ер Скопски маратон на GivenGain на https://www.givengain.com/e/wizzairskopjemarathon2019/

– избирате ‘Start fundraising’ за да се регистрирате со Facebook или Google

– избирате една од партнерските добротворни организации за поддршка

– додавате ваша слика/порака, таргет за собирање на средства и кратка приказна за тоа зошто собирате средства

– го споделувате вашиот линк за проектот за собирање на средства и ги охрабрувате и вашите пријатели и познаници.

Се вчитува...