Владимир Битољану со нов државен рекорд на 200 метри

Викендов, на Националната арена „Тодор Проески“ во Скопје, се одржа Меѓународен митинг за сениори „Отварање на сезона 2022„ кој традиционално се одржува низ годините, како прв натпревар на стаза во тековната година.

На овој атлетски настан покрај македонските атлетичари учество земаа и атлетичари од странство со што овој митинг доби значење на меѓународен.

Нашиот преставник Владимир Битољану истрча нов државен рекорд на 200 метри со време 22:35, во категоријата „млади и младинци“.

Со оватој успеа да исполни норма за учество на Европското првенство за Млади Младинци кое ќе се одржи од 4-7 Јули 2022г. во Ерусалим , Израел .

Се вчитува...