Маратонот на СП во Катар ќе се трча на полноќ

Утре официјално стартува Светското првенство во Доха кое ќе се одржува до 7. октомври а на кое меѓу 2.000 атлетичари Македонија ќе има еден претставник – Јован Стојоски.

Сепак, она што ќе го издвои овој шампионат е маратонската трка која за првпат во историјата ќе се одржи на полноќ поради високите температури во Катар.

Машката трка ќе се одржи на 5. октомври на полноќ, додека женската е на распоред веќе во сабота, на 28. септември.

Се вчитува...