Јута Џез е првиот НБА тим кој ќе ги врати навивачите во сала

Кошаркарите на Јута Џез натпреварите од новата сезона во НБА ќе ги игра пред ограничен број на публика. Салата на Џез е со капацитет од 18.306 места, а на натпреварите ќе присуствуваат 1.500 луѓе. Се разбира сето тоа ќе биде согласно препораките од здравствените работници. Секој присутен во салата ќе мора да носи заштитна маска.

„Јута верува дека ова е сигурен начин за почеток на враќање на публиката во сала. Со текот на сезоната се очекува да се зголемува бројот на луѓе кои што ќе може да бидат дел од натпреварите на нашиот тим“, изјави претседателот на клубот Џим Олсон.

 

Се вчитува...