Македонија домаќин на „Били Џин Кинг“ купот во 3. евроафриканска зона

По двата турнири во машка конкуренција, тениското лето во Скопје ќе се заокружи со одржување на „Били Џин кинг“ купот во женска конкуренција. Панданот на „Дејвис купот“ почнува на 5. јули, а ќе биде одржан на терените на тенискиот клуб „Југ“ во Градскиот парк.

Купот „Billie Jean King“ (поранешен Фед Куп) во Групата 3 од Евроафриканската зона ќе започне на 5 јули и ќе трае до 9 јули. Земјата победник на овој куп ќе добие шанса да биде промовирана во Група 2 од Евроафриканската зона.

На Купот Billie Jean King ќе земе учество нашата најдобра тенисерка на сите времиња, Лина Ѓорческа, како и Магдалена Стоилковска, Александра Симева, Ива Данева и Катарина Маринковиќ. На турнирот учество ќе земат учество и повеќе тенисерки од различни земји во светот, како Португалија, Албанија, Ирска, Конго, Јужна Африка и други.

Се вчитува...