Маратонец од Кина истрча 66 километри во дневна соба (ВИДЕО)

Кинескиот атлетичар Пан Шанцу истрча 66 километри во сопствената дневна соба. Поради коронавирусот многу луѓе во Кина останаа заробени во своите домови, а еден од нив е Пан кој не дозволи епидемијата да го спречи да го прави тоа што го сака најмногу. Тој во сопствената дневна соба успеа да истрча  66 километри и тоа за 6:41:00 часа.

„На почетокот малку ми се вртеше во главата, но се навикнав по толку претрчани кругови. Трчањето е како зависност“, изјави накратко Шанцу. 

 

Се вчитува...