Планинско трчање на Галичица, нова авантура во Охрид

Националниот Парк Галичица и градот Охрид ќе бидат љубезни домаќини на најперспективната трка во планинско трчање во Македониjа – Охрид Ултра-Треил®, најавуваат организаторите на манифестацијата. За време на викендот од 22-24 мај 2020 година, храбра тајфа од планински тркачи ќе ја има можноста да помине низ најубавите и најдиви предели на планината Галичица која се издига над двете езера – Охридското и Преспанското – регион под заштита на УНЕСКО.

UTMB квалификациска трка

Сите трки што се дел од Охрид УлтраТреил® се организирани според безбедносните и медицински начела на ITRA (International Trail Running Association) и сите финишери се стекнуваат со квалификациски поени за UTMB®.

 

Дознај повеќе за ITRA »

дознај повеќе

дознај повеќе

 

 

дознај повеќе

Комерцијален текст

Се вчитува...