Што гледаше судијата, кога не виде чист гол за Ајакс (видео)

Ајакс ремизираше 0-0 на гостувањето против Легија, но Холанѓаните се бесни на арбитрите поради непризнаениот гол на Дејви Класен. Топката дефинитивно ја мина гол-линијата, а по ваквиот превид на арбитарот крај самата гол-линија се поставува прашањето која е неговата улога кога не може да си ја заврши основната задача за која овие судии беа вклучени во натпреварите.

Мишел Платини инсистираше на „човечки фактор пред технологија“, но бројните грешки на судиите само го зголемуваат притисокот врз Чеферин да воведе компјутерска проверка дали топката во вакви ситуации ја минува гол-линијата.

Се вчитува...