Светски рекорди на Фарах и Хасан на митингот во Брисел

Британецот Мо Фарах и Холанѓанката Сифан Хасан ги урнаа светските рекорди на трката на еден час во машка и женска конкуренција на митингот од Дијамантската лига во Брисел.

Фарах го урна рекордот на Хајле Гебреселасие откако за еден час успеа да истрча 21,330 километри. Хасан во женска конкуренција за истото време истрча 18,930 километри со што го урна рекордот на Дире Туне од Етиопија.

 

Се вчитува...